Welcome to Maria Camelya Blog. Feel free to place order by sms 0196717809's...

Leave your URL,I'll visit soon :D

Followers

Produk Terkini

Barang2 y ade bulan November ni..yeyyyy...,siapa y mencari2 nk beli dkt mana,boleh pmsy 0196717809

* ABP26 PURPLE
* ABP26 FOR WOMEN
* AMIRNA TABLET
* ALPHA LIPID SDII
* AL RAZI SERUM
* AL-RAZI SOAP
* AURAWHITE AURASHINE
* AURAWHITE AURASLIM SHAKE
* AURAWHITE 900,000MG
* AURAWHITE STEMCELL
* AURAWHITE BUBBLY
* AURAMEN TURBO COLLAGEN
* AMYERA FLAWLESS SKINCARE

* BLACKHEAD SERUM
* BABIES BLINK BIASA
* BABIES BLINK LIMITED
* BABIES BLINK 5 IN 1
* BABIES BLINK 7 DAYS WHITENING 1 SET
* BABIES BLINK 7 DAYS WHITENING (LOOSE)
* BELLA SINUS
* BEST SLIM
* BVR COLLAGEN
* BVR SCRUB
* BELLEZA
* BLV PINKY FOUNDATION
* BABY MOLLY FOUNDATION

* CLEAN AND SMOOTH HAIR REMOVER
* CHRISZEN KOD 01, 02 DAN 03
* COLLAGEN PLUS VIT E SET

* DNARS SET NORMAL & JERAWAT
* DNARS TONER COLLAGEN
* DNARS TONER TREATMENT
* DNARS BODY SOAP
* DNARS SABUN NORMAL/JERAGAT
* DNARS SABUN COLLAGEN
* DNARS MAGIC DAY CREAM/JERAGAT
* DNARS MAGIC DAY CREAM JERAWAT
* DOUBLE STEMCELL
* DTRIM

* EGG MASK
* EZYSLIM
* FEELVOGUE
* FELINNA CMC 60 CAPLSULES
* FLORAL MASK

* GLUTACELL
* GARNICIA BURNER

* HARUM MALAM
* HIGH BEAM
* HEIGHT UP
* HIGH WAIST PANTIES

* INAYAH BOOSTER
* IZEARA 6 INC SERUM
* IBU PUTIH COLLAGEN DRINK
* IBU PUTIH KRIM NINASKINCARE
* IBU PUTIH OXYGEN WHITE SET NINASKINCARE (IPOW)
* IBU PUTIH JANNA LAWWA

* KCOLLY SWEET 17
* KWHITE 38
* KAWAII COLLAGEN + FREE PILL

* LADY SECRET BUST UP + FREE SHAKER
* LIPSTIK COLLAGEN DHERBS
* LAROME

* MAIXARA C-SENTIAL HA
* MIRACLE SLIMMING
* MYMI WONDERPATCH (PERUT)
* MYMI WONDERPATCH (KAKI)
* MELISSA BEAUTY AURA BABIES SAKURA (ORANGE/BLACKCURRANT)

* NOUR AIN 3 IN 1
* NOUR AIN 4 IN 1 (SET EXCLUSIVE)
* NOUR AIN FACIAL TONER
* NOUR AIN SERUM
* NOUR AIN SOAP

* OPA SNOWCLASSIC
* OVISPA
* OXYGEN CELL CREAM

* PUTIH COLLAGEN DARA ANGGUN
* PEARL WHITE JAMU JELITA
* PERLA COFFEE
* PERLA CHOC
* PERLA JUICE
* PERLA DUST

* ROYAL SLIM
* ROYAL DETOX PLATINUM
* RADIANCE SIGNATURE
* RELIAN MASCARA

* SABUN ALPHA ARBUTIN
* SERUM ARBUTIN
* SABUN ARGAN SECRETLEAF
* SABUN SUSU BERAS KBROTHER
* SABUN MARINE ESSENCE
* SATIN SKINZ
* SNE KAPSUL
* SNE BEAUTSKIN
* SELFIE SKINCARE
* SURE KENCANG
* SHEISHEIDO MASK BLACK & WHITE

* TREENEA

* WONDERGLOW GOLD (OUT OF STOCK)
* WIS PUTIH SKINCARE
* WIS PUTIH SIMEN SERUM
* WIRA MALAM

* VARIABLE Y
* VGRIP
* VENE LOSYEN

* ZOFEA BEAUTY

#sayajual

Berat nye Blog ni....

Blog anda memang chantik. sekali pandang memang terbaiklah. berbunga2, warna-warni, katun sana, katun sini, SEMUA maklumat yang ada dalam internet ade dalam tu.. hushh... Tu pujian ke ape ek???
Pernah korg dapat ayat macam ni??? kalau pernah, lebih baik anda renovate balik blog anda. KNP???
Sebab yang ;-

i) Blog yang terlalu crowded akan menysahkan visitor melawat blog anda. Kerana, mereka perlu tunggu spy keseluruhan blog anda selesai loading. Kalau mereka sanggup tunggu, anda bernasib baik. tapi sekiranya mereka tidak sanggup tunggu? anda telah kehilangan seorang visitor. If seorang visitor hilang, ia boleh effect kepada org lain pula ok. sebab kemungkinan org lain akan jadi perkara yang sama seperti yang mereka lalui. jadi cek la semula samaada crowded sgt atau tidak.

ii)blog yang TERLALU warna wani memang menceriakan blog tersebut. Tetapi anda haruslah mengetahui tidak semua mata dapat melihat warna yang ternag dengan jelas. Terang itu bagus. tapi biarlah terang itu contra dgn tulisan yang gelap. sekiranya tulisan dan wall terang, maka, ia akan membuatkan visitor tidak mahu membaca blog anda. Cuba anda pg cek blog anda semula

iii) Adakah blog anda SARAT dgn GADGET2. Sampai boleh dikatakan semua gajet yangada di internet ni anda mahu letak didalam blog anda.. Pergghh Berat tuh.. Biarlah gadjet tu berpada-pada. Jangan terlalu banyak gadjet yang menampakkan blog anda tu dah mcm kedai Gadjet. hehehe

iv)Anda rasa, dengan meletak musik, blog anda akan lebih digemari?? Fikirkan semula. Music akan melambatkan lagi loading page anda. Sebab, page anda perlukan 2x loading. loading music dan wall anda sendiri. Dan sekiranya mahu meletakkan music pon, biarlah music tu sedap didengar oleh visitor. Jangan lah letak music yang heavymetal.. wooo sakit kepala nenek membacanya nanti..

v)Ada sesetengah gadjet yang mengganggu gadjet yang lain untuk diklik atau untuk dilihat. Sebagai contoh, anda hidekan shoutbox anda di kiri blog, kemudian anda letakkan nufnang add di kiri bawah blog anda, Adakah anda perasan, gadjet tersebut menghalang shoutbox ketika shoutbox di 'unhide' kan... Perasan x?? If xperasan, lebih baik anda cek semula blog anda sekarang. ;)

Dengan sebab-sebab diatas lah menyebabkan wall anda nampak serabut dan menurunkan kadar trafik.. Bukan lah tidak boleh meletakkan gadjet2 dan sebagainya tu. Tapi anda harus fikirkan pelawat yang akan masuk ke blog anda. Sekiranya blog itu tidak ada visitor, iya tidak mengapa, anda teruskan dengan minat anda. Kerana hanya anda seorang melawat blog tersebut... ;)

Hanya sebagai ingatan... Jom kita melawat-melawat. ;)